Over Jan

IMG_7087Bezig zijn met mensen zit me in het bloed. Of het nou via theater, het klaslokaal of op de werkplek is, al jaren heb ik het geluk om met mijn werk iets voor mensen te kunnen betekenen. Of dit nu gaat om het overwinnen van een persoonlijke hindernis, of het van gedachten wisselen over agressie, als ik aan het eind van een cursus iemand aan het denken heb gezet, dan zie ik dat als een geslaagde dag.

Tijdens mijn studententijd in Groningen hield ik me bezig met het schrijven en regisseren van toneelstukken. Bij mijn repetities besteedde ik ook veel aandacht aan improvisatie. Via een bevriende Trainer/Coach kwam ik in aanraking met trainingsacteren en agressietraining. Een nieuwe tak van sport van acteren waar niet de acteur maar vooral de cursist centraal staat.

Sindsdien heb ik de luxe gehad om met veel trainers te mogen samenwerken op het gebied van Agressie. Het is een onderwerp dat me echt bij de kladden heeft gegrepen en waarin ik inmiddels de nodige ervaring heb opgedaan. Het leuke van agressie is dat een op het oog simpele vraag als “wat is nou eigenlijk agressie” al voer voor discussie is. Met vele experts heb ik inmiddels mogen stoeien over deze vraag om zo een eigen visie te ontwikkelen.

Inmiddels ben ik naast trainingsacteren ook begonnen met het geven van agressietrainingen. Dat agressie zich in het internettijdperk niet beperkt tot de straat zaal geen verrassing zijn. In het geven van Social Media Trainingen vond ik er nog een heerlijke passie erbij.